Om Sofia

• Ordförande i Liberalerna Botkyrka

Ålder: 28

Bakgrund:

Sofia har ett stort historieintresse och har jobbat som museipedagog. Före detta lärarstudent som har examen i arkeologi.

Viktigaste fråga:

Utbildningsfrågor, kultur-och fritidsfrågor och jämställdhetsfrågor.

Längd i politiken

Sofia började sitt engagemang i Liberala ungdomsförbundet (LUF) 2009, hon har varit ordförande för LUF Södertörn och suttit i styrelsen för Liberala studenter Stockholm. Innan hon Sofia tog över som vice ordförande i Utbildningsnämnden har hon även suttit i Kultur- och fritidsnämnden samt miljö- och hälsoskyddsnämnden.

En röst på Sofia innebär en röst på något nytt, det behövs nya perspektiv då samma personer och partier fått styra alltför länge i Botkyrka.

Fun fact: Sofia är väldigt intresserad av kriminologi och kollar gärna på filmer, serier och dokumentärer om allt möjligt som rör ämnet på fritiden. Hon läste till och med en termin kriminologi efter gymnasiet och har besökt fängelset Alcatraz två gånger.