Se alla

Möjligheternas Tullinge

Utveckla och bevara Tullinges karaktär

https://www.youtube.com/embed/ee362_AcS6I

Tullinge är en viktig del av Botkyrka kommun. Med trygga bostadsområden och fina rekreationsområden erbjuder Tullinge en attraktiv plats för framför allt barnfamiljer. Liberalerna vill bevara Tullinges särart och samtidigt utveckla kommundelen för framtiden.

TA FRAM LÅNGSIKTIGA OMRÅDESPLANER FÖR TULLINGE

Långsiktighet, förutsägbarhet och pålitlighet bör vara ledorden och kommunen ska alltid sitta i förarsätet vid utvecklingsprojekt. Kortsiktiga exploateringsprojekt som förändrar karaktären i området ska inte tillåtas. I långsiktig planering ska möjligheter för äldre att bo kvar i Tullinge värnas, så väl som möjligheter för ungdomar att kunna hitta sin första lägenhet i Tullinge.

UNDERLÄTTA LIVSPUSSLET

En storskalig jobbhub i Tullinge centrum, minst 100 kontorsplatser. Många Tullingebor pendlar långt till arbetet. Med pandemin har distansarbetets möjligheter blivit uppenbara, samtidigt som många inte vill sitta hemma vid köksbordet och jobba. Vi vill utveckla och utöka tillgången till hyrbara kontorsplatser i centrum. På så sätt undviks pendlingen, men kontorets fördelar bibehålls. Dessutom stärker det centrums affärer och restauranger eftersom de får en större kundbas.

SATSA PÅ TULLINGESJÖN

Tullingesjön är mycket populär som promenadområde, men det behövs en upprustning för att göra det lättare och trevligare att promenera längs sjön. En solbrygga ska byggas vid Tullinge strand.

TULLINGEVERK SKA ÖPPNAS IGEN – FÖRSVARSMAKTEN SKA SANERA RIKSTEN PÅ PFAS!

Sen föroreningarna från gamla flygfältet upptäcktes för tio år sen är vattenverket stängt och vi får vatten från Mälaren i stället. Föroreningarna är Försvarsmaktens ansvar och de ska skyndsamt sköta och bekosta sanering så att Tullinge vattenverk kan öppna igen.

ANDRA UPPGÅNG VID TULLINGE PENDELTÅGSSTATION

Både från kommunen och regionen finns önskemål om en andra uppgång. Liberalerna verkar för att de tillsammans ska få Trafikverket att komma i gång med arbetet.

Liberalerna har tillsammans med Mittenmajoriteten haft chansen att styra kommunen i fyra år. Nu söker Liberalerna din röst för att fortsätta i ett framtida styre. Mer finns att göra!

Gå med i Liberalerna idag och påverka den framtiden i ditt närområde. Endast för 50 kronor, swisha till 123 148 12 41 redan idag. Uppge ditt personnummer och e-postadress. Välkommen!